Monday, August 13, 2012

CLINIQUE SUN BROAD SPECTRUM SPF 50 SUNSCREEN FACE CREAM



Clinique markasının yıllardan beri kullanıcısı olarak özellikle ürünlerinin kokusuz yapıda ve sorunlu ciltler için özel olarak formüle edilmesini seviyorum. Bu güneş koruyucusunu babamın cildi için Tekin Acar mağazasından aldım. Alma nedenim, babamın özellikle alın ve baş kısımlarında yaşı sebebiyle de oluşan güneş lekelerinin olmasıydı. Bunun için önce Clinique  Even Better ürününü yaklaşık 5 şişe kadar kullandık ama malesef hiçbir sonuç alamadık. Şimdi ise lekelere Mehmet Öz'den dinlediğimiz saf elma sirkesini sürüyoruz. Renklerinde açılmalar oldu. Zamanla daha da iyi olacağını umuyorum.

Güneşe çıkmadan 20 dakika önce uyguluyoruz. Tabikide (beklemiyordum da) zaten lekelerin azalmasına neden olmadı ama belki de yenilerinin çıkmasını engelledi. En azından güneşin zararlı UVA ve UVB ışınlarından korudu diyelim.  Ürünün güzel tarafları ise: yağlı bir yapısı yoktu, kokusuzdu, ve ciltte parlama yapmadı. Olumsuz yanı ise ;50 SPF olmasına rağmen babamın gene tatilde Ege sıcağında oldukça suratı yandı.


4 comments:

Grace Happy said...

ben clarıns kullanıyorum cok guzel ısede yarıyor :)

sevda s. said...

Eczane markalarını da öneririm, ben Avene kullanıyorum mesela ve çok memnunum.

Lulu's life said...

Ben Clinique gunes urunlerini bir kac yil once denedim ama pek sevmedim.. Lancaster'dan vazgecmeme gibi net bir kararim var.. ;)

Pinarissima said...


Öneriler için çok teşekkürler. Seneye dediğiniz markaları sırayla denemek istiyorum.