Sunday, May 27, 2012

OJELER VE KANSER HASTALIĞI





Merhaba,öncelikle postuma güzel bir haberlen başlamak istiyorum. Doktora sınavımın ilk aşamasını geçtim:) İnşallah bütün herkes emeklerinin karşılığını gerek iş gerek okul yaşamında alır.

Gelelim son postuma. Şu sıralar ojelerin içinde bulunan zararlı maddeler hakkında araştırma yapmaktayım. Formaldehit, toluen ve ftalat ojelerin içinde bulunmaması gereken 3 zararlı madde. Malesef çok az kozmetik firması ojelerinde bu maddeleri kullanmaktan kaçınıyor. Bu maddeleri incelersek:

Formaldehit kanser yaptığı belirlenmiş zararlı bir madde.

Toluen solunması sonucunda vücutta çeşitli hastalıklara yol açabileceği söyleniyor. 

Ftalat ise  esneklik, sağlamlık ve transparanlık amacıyla plastiklerde genelde bulunuyor. Meme kanserinde önemli rol oynuyormuş.

Bu 3 maddeyi içermeyen ojelere ise Big 3 Free deniyor.  Türkiye'de malesef ben sadece Pastel'in websitesinde bu zararlı maddelerin kullanılmadığına dair bir açıklama bulabildim. Bilgi için tık tık.  Bu demek oluyor ki malesef Flormar, Golden Rose, Alex Avien gibi günlük kullandığımız diğer ojelerde bu maddeler var. Eğer yanılıyorsam, posta cevap olarak lütfen yorumlarınızı girin. 


 

12 comments:

vanilyayagmuru said...

Inglotlarda da yok :) Zaten ucuz ojeler genelde en kalıcı en zamk gibi olanlar bence chanel ın bir günde soyulduğunu düşününce ben öyle düşünüyorum..Sally hansen da da yok sanırım

Pinarissima said...

Teşekkür ederim, bilmiyordum. Fiyatları hkda bilginiz var mı inglot ojelerin?

tubiss said...

inglot herhalde 25 diye biliyorum

PINKY FASHION said...

bende bu konuyu araştırmış ve bir post yapmıştım. Pastel'de olmadığını ögrendiğim günden beri tüm ojelerimi pastelden alıyorum. Essie ve Mavala'da da yok

makyajblogum said...

Orly, OPI, Essie, CG de yok diye biliyorum, dediğin gibi yerli markalardan sadece Pastel'de yok...ben de bu konuya blogumda yer vermeyi düşünüyordum... Sırf bu yüzden şüphelendiğim yerli markaların ojelerini attım komple. Artık bu maddeleri içermeyen ojeleri alıyorum...

vanilyayagmuru said...

Inglot un 2 çeşit oje serisi var biri normal eski seri bide oksijen geçirenler var.kampanyayla 3 tane alırsanız O2m ojeler 19a öbürleri de 14 e geliyor diye hatırlıyorum :)

Pinarissima said...

China Glaze ve Essie dede yokmus arkadaslar. Ama malesef fiyatlari pahali :(

gösde said...

rimmel marka ojeler de big 3 free :) hem fiyatları da diğerlerine göre çok uygun :)

Pinarissima said...

@ gösde : teşekkürler canım, bunu bilmiyordum.

Anonymous said...

şaşırdım

Anonymous said...

merhaba, ailesinde kanser hastalığı olan ve makyaj yapmayı çok seven biri olduğum için sürekli sağlıklı kozmetik arayışındayım. bildiğim kadarıyla DBP (Dibutyl Phtalate), Toluene ve Formaldehyde gibi maddeler zaten yasal olarak ürünlerde bulunmamalı. flormarda da bu maddeler yokmuş. evdeki 2 sepet flormar ojeyi bu şekilde açıklıyorum.

bu arada güzellik ve güzelleşmenin sadece eğlenceli tarafını değil böyle ciddi ve dikkat edilmesi gereken yönlerini de konuşmanız beni çok mutlu etti.

herkese sevgiler :)

Zelish said...

Bilgilendiren post yaptigin icin tesekkurler. Sayende farkinda olup unuttuklarimi tekrar animsadim .

Aslinda artik yedigimiz, ictigimiz, surdugumuz, ev boyasi ve hatta giydiklerimizle ilgili cok dikkatli olmamiz gerekiyor.