Friday, March 30, 2012

BENEFIT HERVANA BLUSH/ALLIK



Benefit Hervana Allığı uzun zamandır almak istiyordum ve sonunda ona kavuştum. Bir Benefit sever olan ben geçen sene de Dandelion isimli allığınıda almıştım. İçinde orkide çiçeğinin 4 farklı rengini barındıran Hervana , bu sefer Benefit tarafından farklı bir şekilde bize sunuluyor. Mıknatıslı kabında, aynalı ve de açılı bir şekilde paketlenen allık aslında her cilt tipinde farklı olarak duruyor. Esmer bir tene sahip olmama rağmen bu taze renkler ben de kendini oldukça belli etti ve de doğal göz yormayan bir şekilde durdu.Bence Benefit allıkların en önemli özelliği sürüldüğü her tene uyum sağlamaları, bu yüzden allık arayışı içinde olan arkadaşlara gidip denemelerini tavsiye ediyorum. Ben yaklaşık 69 TL ye yurtdışından aldım.


Tuesday, March 27, 2012

URBAN DECAY NAKED PALETTE ..







Merhaba kızlarr:) Bugün size uzun zamandan beri aklımda olan ve ancak dün alabildiğim biz kızların youtube sayesinde hayallerine kazınan Urban Decay Naked Far Paletinden bahsetmek istiyorum. Ben bunu İngiltere House of Fraser'dan 36 pound a aldım. Evet, ilk başta poundu hele TL'ye çevirince kulağa çok fazla gibi geliyor ama farların 12 tane olmasını, aşırı pigmentli olmalarını, içinden çıkan Urban Decay Primer Potion Göz Farı Bazını ve de Far fırçasını düşünürsek aslında bir nebze kalbimizi rahatlatıyoruz:) Ayrıcı paketlenmesi de çok kaliteli, kahverengi ve mor kutuya oturtularak bize geliyor.

Malesef bütün online kozmetik sitelerinde indirimde olanını aradığım halde bulamadım. Kaliteli farların mesela MAC tanesinin İngiltere'de 12 pound olduğunu düşünürsek aslında 36 pound bu harika palet için alınmaya değer bir fiyat:)

Naked 2 paletinin renklerini inceledim. Naked palette olan renklerin bir çoğu Naked 2 de var. Alırmıyım zaman gösterir:)  Ama sizde 1 veya 2. arasında karar veremiyorsanız, benim tercihim  1 numara olanı.

Saturday, March 24, 2012

LUSH SNOW FAIRY SHOWER GEL & JUMPING JUNIPER SHAMPOO BAR













Merhaba, bugün size banyo yaparken kullandığım duş jeli ve de kalıp şampuandan söz etmek istiyorum. Aslında Lush ürünleriyle tanışalı neredeyse 4 sene oldu. İngiltere'de  mağazanın önünden geçerken yayılan güzel kokular sayesinde girdiğim Lush mağazısını, İstanbul'da Cevahir AVM'de görünce çok sevinmiştim. Piyasada birçok ürün varken, benim bunları tercih etmemin en önemli sebeplerinden beri aslında kokuları:)

Snow Fairy pembe pamuk  şekeri gibi tatlı kokan hem duş jeli hem de şampuan olarak kullanabileceğiniz bir ürün. Ne kadar doğal olarak tanıtılsada malesef içinde diğer tüm duş jellerinde ve şampuanlarda  olduğu gibi methylparaben var.

Şampuan ise Jumping Juniper. Birçok çeşidi bulunan kalıp şampuanlardan ben önce saçları uzatmaya yarayan Tarçınlı New Shampoo Bar şimdi ise limonlu ve ıhlamurlu yağlı saçlar için üretilmiş olan Jumping Juniper'ı kullanıyorum. New Shampoo Bar dan çok memnun kaldım, neredeyse belimde olan saçlarım için yaklaşık 15 kez kullandım. Tek kötü yanı sonlara doğru ürünün incelip parçalanması. Bu sorunu parçaları bir kapta ezip sulandırarak çözebilirsiniz.

Thursday, March 22, 2012

MAVALA RUBY 244



 Mavala'nın 244 numaralı Ruby rengini uzun zamandan beri istiyordum. Debenhams'ta görünce kaçırmak istemedim. Fotoğraflarda kırmızı gibi çıksada aslında fuşya pembe renginde olan bir oje.. Özellikle akşamları siyah giyindiğimizde ellerimizde çok güzel duracağını düşünüyorum.

Mavala Ruby Nail Colour is a precious pot of vibrant fuschia pink nail polish. I think it will make a perfect match with little black dress ;)

TIRNAK BAKIMIM / MY NAIL ROUTINE




Merhaba! Derslerime kısa bir süreliğine ara verip, bloğuma koştum:) Bugün size tırnak bakımımı nasıl yaptığımı anlatacağım. Öncelikle ben hayatımda bir kere bile manikür yaptırmış biri değilim. Hem hijyen ve sağlık açısından hem de maddi açıdan kendim yapmayı tercih ediyorum. Artı tırnak etlerinin devamlı kesilmeye alıştırılmasından yana değilim Piyasada o kadar çeşitli ve güzel ürünler var ki, inanın bence hepimiz o ürünlerden elde edersek tırnaklarımızın bakımını kendimiz yapabiliriz.
Yukarıda benim kullandığım ürünleri görüyorsunuz. Bunlar;

Solingen Törpüm, Tırnak etlerini itmeye  ve de almaya yarayan gereçler, büyük tırnak makasım, yine tırnakları beyaz bir sıvı vererek yumuşatan ve de geri iten Cutipen 'im, Burt's  Bees Limonlu Tırnak Eti Kremim ve de Sally Hansen "Double Duty" tırnak güçlendirici baz ve koruyucu parlatıcım.  Eğer metal tırnak itme aletlerininden oluyorsanız gene tahta olan ucu eğimli çubuklardan alabilirsiniz. Ben onları daha çok seviyorum:)

Ne yaptığıma gelince ilk başta ellerimi ılık bir su kabında 5 dk kadar bekletiyorum. Daha sonra büyük bir tırnak makasıyla (bilerek büyük seçtim çünkü tırnakları küt kesiyorlar) istediğim uzunlukta kesiyorum. Törpüleme işlemini yapıyorum. Burt's Bees kullanarak tırnaklarımı yumuşatıyorum. Tırnak itici tahta çubukla geri itiyorum, eğer kenarlarda etler varsa ya tırnak makasıylan ya da etleri almaya yarayan aletlen hafifce kesiyorum. Ondan sonra Sally Hansen tırnak bazımı sürüyorum, kuruttuktan sonra istediğim ojeyi uyguluyorum. En son olarakta ojem kuruduktan sonra bir kat daha Sally Hansen koruyucu bazımı sürüyorum. Böylelikle ojelerimiz daha geç çıkıyor.

Monday, March 19, 2012

CLINIQUE ALIŞVERİŞİM/ CLINIQUE HAUL


Herkese tekrar merhaba! Size cuma günü yaptığım Clinique alışverişinden bahsetmek istiyorum. Yüz sabunum ve pudram bitmiş olduğundan Clinique'in iki veya daha fazla ürüne hediye seti verdiği kampanyadan yararlanmak istedim. Aldığım ilk ürün Stay Matte serisinden her cilt tipine uyumlu 101 numaralı invisible matte adlı sıkılaştırılmış pudra oldu. İkinci alışverişim ise; yıllardan beri kullandığım yağlı ciltler için üretilmiş olan Clinique'in efsanevi üçlü serisinin ilk aşaması olan yüz sabunu oldu.

Hi Guys, Welcome back to my page again! Today, I want to introduce you my Clinique Haul. As it is Gift Time of many brands right now, I wanted to benefit from the "buy 2, get free gift set" campaign. I bought a pressed powder from the stay -matte serie. My choice was 101 invisible matte. The second purchase was a facial soap from the Clinique 3 Step serie. As I have an oily skin, I have been using this soap for nearly 7 years.







Clinique Bonus Setin içinde ise; Sıvı yüz sabunu, Repairwear Laser Focus Wrinkle & UV Damage Corrector, 25 korumalı Superdefence yaşlanma önleyici nemlendirici, 3'lü far seti (stone violet, night plum and french vanilla renklerinde), Maskara, Pembe Dudak Parlatıcı ve de Makyaj Çantası var.


The Clinique Bonus includes; Liquid Facial Soap Mild, Repairwear Laser Focus Wrinkle & UV Damage Corrector, Superdefence SPF 25 Age Defense Moisturizer, Clinique Eye Shadow Trio ( stone violet, night plum and french vanilla), High Impact Mascara, Superbalm Mousturizing Gloss and Cosmetic Bag.

Saturday, March 17, 2012

Real Techniques Brushes by Samantha Chapman..












Uzun bir aradan sonra herkese merhaba, malesef ders çalışmaktan bu günlerde bloğumu ihmal etmek zorunda kaldım. Size bu postumda yine dayanamayıp aldığım Youtube- Pixiwoo Sam'in sentetik makyaj fırçalarını tanıtmak istiyorum. Benim aldıklarım pudra, allık, fiber ve de göz farı fırçaları. Fiyatları ecotools gibi makul olan bu fırçaların bence en güzeli stippling denilen fondöten, allık, highlighter hatta pudra kullanımına yarayan şirin mi şirin duo-fiber fırça. Allık fırçasını; allık, bronzer sürerken ya da kontör yaparken kullanabilirsiniz.Pudra fırçası ile oldukça geniş, ben tampon hareketlerle uygulayıp, sonra da yayarak kullanıyorum. Göz farı fırçasının ise bence bir özelliği yok. Mac 239 ve 217 ile devam;)

Wednesday, March 07, 2012

Kuzenimin Düğününde Ne Giydim?


Merhabalar, bugün sizinle kuzenimin düğününde giyindiğim elbiseyi paylaşmak istedim. Diz hizasında olan bu elbiseyi Calvin Klein'dan New York gezim sırasında almıştım, ayakkabılarım ise Guess.

This is the Calvin Klein dress I wore in my cousen's wedding. My shoes are Guess.

Tuesday, March 06, 2012

REVLON STORMY OJE


Merhaba, çamur renginin tekrar moda olduğu bu günlerde sizlere yurtdışından aldığım Revlon-Stormy adlı ojeyi tanıtmak istedim. Revlon'un "Top Speed" serisinden olan bu oje, çabucak kurumasıyla bence gerçekten adını haketmiş. Eğer yurtdışından tanıdıklarınız geliyorsa, bence hiç durmayın ısmarlayın:)


Hello, for women who like the stormy mud color, revlon brings us this marvellous nail enamel. I got it from UK and the price is quite affordable.